27.000 pesos??? No mames wey!

Un cop tenim lligat el pis, el següent tema es moblar-lo….
fàcil, oi? doncs tampoc.
La complicació addicional rau en que els mobles més rellevants, sofà, llit i tele,  ens han d’arribar de Barcelona, i que estan previstos….  be, depèn… però ja podeu calcular que 2, 3 ó 4 mesos poden trigar perfectament.

AIxò complica el tema de moblar el pis, perquè la resta de coses son “auxiliars” i per tant estan en funció, tant de espai, com de distribució, del llit i el sofà, i clar no ens en podem comprar cap perque ja en tenim un en camí….

Així que comprant coses aplicant la imaginació per veure com quedarà, i creuant els dits perque les 108 caixes que han d’arribar de BCN (si si… , 108!!) les fem encabir en aquest pis mes_petit_que_el_de_BCN……  això tambe serà divertit….

Però aquesta serà un altre història. Ara toca mirar de buscar mobles com ara una taula per la tele, tauletes i capçals del llit, taula de l’estudi...

Cada ciutat te el seu tarannà… i els seus preus. Hom podria esperar que el DF es una ciutat barata… i esperaria sentat…  Si que es barat el menjar o la beguda, relativament! Pero si vas de guiri et poden fotre unes clavades importants….

Un pot dinar per 100 pesos, es el que fa la gent de la oficina de na R. tenint en compte el canvi, 16 pesos=1 euro, un dinar per 6 euros esta prou be. Però si et despistes i vas a parar a un restaurant, pots perfectament acabar pagant 400 o 500 pesos per un dinar… i això ja son 25 o 30 euracos…… bo, això si.

Però el que ens ocupa ara son els mobles  i per tant ens hem arribat a un lloc anomenat TOREO, una mena de polígons al costat d’una autovia, on pots trobar botigues de mobles grans, una al costat de l’altre.

Val a dir que al DF NO HI HA IKEA.  Segons l’amic Xavier, quan s’ho van plantejar, tot el sindicat del moble mexicà s’hi va negar en bloc i ho van impedir. I resulta fàcil saber perquè.

Tot mirant botigues que estan a escasos metros de una marabunta de camions, camionetes, peseros asesinos, vas veient mobles, canviant de botiga en botiga…….. i o son lletjos, o foscos, o foscos i lletjos…  pero una cosa si tenen en comú… son cars.
… buscant una cosa tant senzilla com un moble de tele. Simplement ha de ser una repisa baixa, amb calaixos, una repisa per DVD/Sky i el forat corresponent pels cables. Només volem que sigui blanca, perque tot plegat ja es prou fosc…. fàcil oi? Doncs no….. Hem visitat botigues i botigues ….. durant 2 caps de setmana!

FInalment despres de tornar per segon cop als poligions aquests i , a la ultima de totes trobem, oh maravella, el que estàvem buscant.
Heus-lo ací: blanc, baix però no molt, senzill, amb calaixos….
heusloaci
“Cuanto es este?”

doncs aqui teniu el perquè de tot plegat….

“27.000 pesos senyor… tiene un 5% de descuento por pronto pago…”

27.000 pesos son 1.600 Euros! 1.600!!!  això son 280.000 peles!!!! Per una puta taula!!!

Quan un entra a una botiga pija de mobles pijos a qualsevol ciutat pija del mon, Londres, Paris, Nova York… hom ha d’esperar preus estúpidament cars. Es lo que hi ha….  I més si es a un barri car….  Però desprès de 2 setmanes de buscar i patejar-se botigues, trobar-me en un polígon al cul del DF, Mexico,  i que per dues fustes i un calaix em demanessin 1.600 euros crec que va trencar alguna vena dins el meu cervell….

3 pensaments sobre “27.000 pesos??? No mames wey!

  1. Ui! El moble és una xulada, però el preu està fora de lloc. Vols dir que no us han donat el preu de “guiri”? Hi ha una alternativa…. EL BRICOLATGE! Vinga, Sergi, que tú vales mucho! Ja ho has dit: un parell de fustes i un forat… Ja saps el que Marta és capaç de fer amb un palet…

  2. Update. Hem contractat un fuster perquè ens faci un armari, una llibreria i una taula pels ordinadors. EL primer dia va arribar tres hores tard i el vam engegar…. Pero despres s’ha comportat (avui ha arribat 5 minuts tard… si, heu llegit MINUTS i no HORES…!!!)

    per cert, per un armari de 3 portes, una llibreria de 2 metros i una taula en L de 150×250 ens cobra MENYS del que costa el punyetero moble de la tele…..

Que opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s