Un any a Sao Paulo…

Avui fa exactament un any agafàvem els patracols i aterràvem carregats de maletes a una ciutat desconeguda per quedar-nos-hi a viure , un altre cop i ja en són 4!

Aquest cop, Sao Paulo, Brasil! 😉

Després de Irlanda, Ciutat de Mèxico i Dallas, ara feiem cap a l’altre hemisferi; cada cop més lluny de casa.

Així, d’entrada, aquestes son les principals diferències; perque viure tan lluny implica viatjar menys sovint a casa, i sobretot perque viure a l’hemisferi sud implica una nova cosa a la que ens hem d’acostumar; viure l’estiu al Nadal, i l’hivern quan has de veure totes les fotos de Instagram dels peus dels amics invariablement a una platja.

Lo dels hiverns a l’agost es pot suportar, principalment perque dir-li “hivern” a lo de Sao Paulo és una falta de respecte als hiverns d’Europa; ahir mateix estavem a 30º. I quan la setmana passada vem fer cap a Campos de Jordao, lloc a prop de SP i famós pel seu clima fred, resultava entendridor veure tots els brasilers tapats amb abrics, gorros i guants… a +10ºC 😉

Perque això també ho te Sao Paulo… unes gentades descomunals per tot arreu. I no és que tingui més gent que ciutat de Mexic (12Milions a SP vs 20Milions a CDMX) però em fa la sensació que hi ha mes gent per aqui abaix; si vas a sopar TOTS els restaurants estan a petar i ha de fer cua SEMPRE, i quan hem sortit de Sao Paulo amb cotxe per fer una mica de turisme, a 4 o 5 hores de SP, tambe ho hem trobat tot, ple plenissim de gent; fins al punt de no trobar fisicalment lloc per aparcar a Ilha Bela durant kilòmetres i haver de girar cua i tornar a l’hotel, o no poder caminar pel carrer a Campos de Jordao, o a Embu das Artes de la quantitat de gent que hi havia….

I tambe a Iguazú, es clar… però se li pot perdonar, doncs és un dels llocs més flipants que hem visitat mai…Només quan vam agafar l’avio 3 hores per anar a Salvador de Bahia ( + 1 hora de taxi), vam trobar un lloc relativament tranquil… i vam cel.lebrar el Nadal a la platja, cosa que sempre haviem volgut fer 😉I és clar, ja que estem aqui a abaix , hem aprofitat per vistar Buenos Aires (super xulo!) , i tenim previst visitar Santiago de Xile, Rio, la Amazònia, i la Patagònia!


I la resta? que tal això de viure a Brasil?

Doncs la veritat és que prou be… Resulta inevitable comparar, es clar…
Sao Paulo és una ciutat vibrant, amb moltes coses per fer i amb una vitalitat desbordant, en això és completament oposada a Dallas 😉 però més caótica i desorganitzada, i així i tot deu n’hi do lo be que funciona tot, i en això es completament diferent del DF 😉
Ja ens fem a l’idioma (més o menys) i ja tenim un esborrany de colla, tot i que la comunitat catalana no esta gaire cohesionada; (qüestió de cicles, crec jo) si hi ha molta passió pel futebol i pel Barça que, això si és una constant arreu del món, es un aglutinador de la catalanitat.

Quan un comença a tenir els seus racons preferits d’una ciutat, ja comença a fer-la seva; i quan un fa seva una ciutat, ja mai se la pot treure del tot de dins…

La resta? doncs prou be, diria jo, tirant a molt be. Molta pluja, però es clar, això a aquestes alçades de partit no us deu sorprendre oi?


Que opines?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s